İçeriğe geç

Sorumluluk Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Sorumluluk nedir eş anlamlısı?

Türkçe’de “sorumluluk” kelimesinin en yaygın eşanlamlısı “sorumluluk” kelimesidir. Her iki kelime de bir eylemin veya bir durumun gerçekleştirilmesinden kaynaklanan bir yükümlülüğü ifade eder. “Sorumluluk” kelimesinin diğer eşanlamlıları şunlardır: Görev: Bir kişiye veya kuruma verilen ve tamamlanması gereken bir görev.

Görev ve sorumluluk eş anlamlı mı?

İşlev kelimesi bir şeyin işlev görme yeteneğini ifade etmek için kullanıldığında, eşanlamlısı işlev olarak tanımlanır. İşlev kelimesi aynı zamanda işlev anlamına gelir. “Görev” kelimesi bir kişinin işi veya resmi bir görev olarak tanımlandığında, eşanlamlısı “görev”dir.

Soruma kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Soru kelimesinin eş anlamlısı soru kelimesidir.

Görevi kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Görev kelimesinin eş anlamlıları görev, fonksiyon, misyon ve fonksiyondur.

Eş sorumluluk nedir?

Her eş, aileyi temsil etme yetkisine sahip olmaksızın, yapılan eylemlerden kişisel olarak sorumludur (evlilik ortaklığı). Ancak, temsil yetkisi üçüncü kişilerin anlayamayacağı şekilde aşılırsa, eşler birlikte ve müteselsilen sorumludur.

Sorumluluk kısaca anlamı nedir?

Sorumluluk: Kişinin kendi davranışlarından veya sorumluluk alanına giren bir olayın sonuçlarından sorumlu olması “sorumluluk” olarak tanımlanmaktadır.

Sorumluluk yerine ne yazılır?

Sorumluluk kelimesi, ister sözlü ister yazılı olsun, hesap verebilirlik kelimesiyle tamamen tutarlıdır. Türk Dil Kurumu’na göre, sorumluluğun eş anlamlısı “hesap verebilirlik” olarak tanımlanmıştır.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Görev ve sorumluluk ne demek?

İşlev (Fr.) Bu tanımlara dayanarak, yetki, görev ve sorumluluk kavramları ayrıntılı olarak açıklanabilir. Aşağıda yetki kavramı, güç ve iktidarın ele geçirilmesi; görev, devletin amacı olarak belirlediği kamu hizmetleri; sorumluluk, yönetimde temsil sisteminin meşruiyetinin sonucu olarak açıklanmaktadır.

Sorun eş anlamı ne?

TDK’ya göre “Problem” kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu’na göre “problem” ve “sıkıntı” kelimeleri “problem” kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Güçlü eş anlamlısı ne?

Türk Dil Kurumu’na göre “güçlü” kelimesi “güçlü” kelimesinin eşanlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve telaffuzları farklı olan bu iki kelime günlük hayatta aynı anlamda kullanılabilmektedir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Zor eş anlamı nedir?

Türkçe dil birliği anlamında “zor” kelimesinin eş anlamlısı “zorluk” veya “problem”dir. Bu amaçla farklı telaffuz ve yazım biçimlerine sahip olan bu kelimeleri aynı anlamda kullanabilirsiniz.

Öğretmen eş anlamlısı var mıdır?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı Muallim’dir. Bu nedenle, öğretmen ve öğretmen kelimeleri cümlede aynı anlama sahip oldukları için birbirinin yerine kullanılabilir.

US eş anlamlısı ne?

Türkçede “biz” kelimesinin eş anlamlısı “aklik”tir. Günlük hayatta “zihin” kelimesi ile “ruh” kelimesinin aynı anlamda kullanılmasına olanak sağlar.

Sorumluluk yerine ne yazılır?

Sorumluluk kelimesi, ister sözlü ister yazılı olsun, hesap verebilirlik kelimesiyle tamamen tutarlıdır. Türk Dil Kurumu’na göre, sorumluluğun eş anlamlısı “hesap verebilirlik” olarak tanımlanmıştır.

Sorumluluk nedir 2 tane örnek?

Başka bir deyişle, sorumluluk hayatımızda aşina olduğumuz bir kelimedir. Bazı sorumluluklar doğası gereği kişiseldir, diğerleri ise her bireyin sorumluluğundadır. Örneğin, çevremizi temiz tutmak, hastalara yardım etmek ve trafik kurallarına uymak. Örnek 1.

Sorumluluk vermek ne demek?

Sorumluluk, bireyin topluma uyum sağlama, görevlerini yerine getirme, kendi davranışlarının sonuçlarına katlanma, başkalarının haklarına saygı gösterme, kendi davranışlarının sonuçlarına katlanma yeteneğidir.

Sorumluluk kaça ayrılır?

Sorumluluk kavramını farklı açılardan sınıflandırmak mümkündür: Kişisel sorumluluk – malvarlığıyla sorumluluk. Sözleşmesel sorumluluk – sözleşmesel olmayan sorumluluk. Kusur sorumluluğu – kusursuz sorumluluk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir