İçeriğe geç

Beyaz Kutu Sızma Testi Nedir

Beyaz kutu testi nedir?

Beyaz kutu testi genellikle Statik Uygulama Güvenlik Testi (SAST) ile bağlantılı olarak anılır. SAST kaynak kodunu veya ikili dosyaları otomatik olarak kontrol eder ve hatalar ve olası güvenlik açıkları hakkında geri bildirim sağlar.

Sızma testi türleri nelerdir?

Penetration testing (Penetrasyon Testi) hizmeti. Genel olarak kabul görmüş üç tipte penetrasyon testi vardır: beyaz kutu, kara kutu ve gri kutu. Pentesting ve zafiyet değerlendirmesi benzer ancak farklı kavramlardır.

Whitebox Pentest nedir?

Whitebox pentest, güvenlik uzmanının sistemin detaylarını ve iç yapısını bilerek bir siber saldırı düzenlediği bir test türüdür. Bu testte güvenlik ekibi sistem hakkında detaylı bilgiye sahip olur ve bu bilgiyi kullanarak olası güvenlik açıklarını belirler.

Gri kutu sızma testi nedir?

Gri kutu test teknikleri, uygulamalarınızın penetrasyon testini (pentesting) mümkün kılar. Bu teknikler, çalışanların uygulamaları tehlikeye atmaya çalışması gibi dahili tehditlere ve güvenlik açıklarını istismar etmeye çalışan harici saldırganlara karşı test yapılmasını sağlar.

Beyaz kutu ne anlama gelir?

Beyaz kutulama, yazılımın iç yapısını ve tasarımını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Bu, yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, yalnızca yazılımın dış çıktılarıyla ilgilenen kara kutu testinin tersidir.

Siyah kutu testi nedir?

1- Kara Kutu Yaklaşımı Test eden kişi bir hacker gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistem hakkında bilgi toplanır; güvenlik açıkları ve zayıf noktalar taranır. Bu, harici veya son kullanıcı perspektifinden yapılan bir testtir. Test eden kişinin sisteme yanlışlıkla zarar verme olasılığı vardır.

Sızma testi kimler yapabilir?

Penetrasyon testi genellikle özel penetrasyon testi şirketleri veya siber güvenlik danışmanları tarafından yapılır. Bu şirketler penetrasyon testi yapmak için özel araçlara ve deneyimli penetrasyon test uzmanlarına sahiptir.

Sızma testi ne kadar sürer?

Genel olarak, kapsamlı bir penetrasyon testi birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Penetrasyon testinin sonucunda, tespit edilen güvenlik açıkları, bu güvenlik açıklarının potansiyel etkisi ve bu güvenlik açıklarını ortadan kaldırma yolları hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir rapor sağlanır.

Sızma testi yılda kaç kez yapılır?

Penetrasyon testi, bir BT sisteminin incelenmesidir; penetrasyon testi, şirketteki zafiyetleri tespit eder ve yılda bir kez gerçekleştirilmelidir.

White box testini kim yapar?

Beyaz Kutu Penetrasyon Testi Penetrasyon testi uzmanı, şirketteki yetkili kişilerden brifing alır ve şirketin sistemleri hakkında bilgi sahibi olur.

Black box tekniği nedir?

Bu çok klasik bir mühendislik yaklaşımıdır. Sistemi analiz ederken sistemin içeriğini göz ardı ederek sisteme neyin girip çıktığını analiz etmenizi gerektirir.

Gray box testing nedir?

Gri Kutu: Beyaz kutu ile siyah kutu arasında bir sızma yöntemidir. Amaç, sistemler hakkında detaylı bilgi edinmeden kapsamdaki sistemleri test etmektir.

Penetrasyon testi nedir?

Penetrasyon testi (Pentest), şirketlerin ve kurumların sistemlerini bir saldırganın bakış açısından test ederek veya test ettirerek sistemlerinin güvenli olup olmadığını öğrenmek için yaptıkları bir işlemdir. Penetrasyon testi, sektörümüzde pentest veya penetrasyon testi olarak da adlandırılır.

Sızma testi raporu nedir?

Penetrasyon testi, bir sistemin saldırılara karşı savunmasız olup olmadığını, savunmalarının yeterli olup olmadığını veya saldırıların hangi savunmaları deldiğini belirlemeye yardımcı olabilir. Penetrasyon testiyle ortaya çıkarılan güvenlik sorunları sistem sahibine bildirilmelidir.

Sızma testi zorunlu mu?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 29 Haziran 2022’de yayımladığı yönetmelikle kamu bilişim hizmetleri alımlarında penetrasyon testi yetki belgesi ve yazılım yetki belgesi zorunluluğu getirildi. Bu belgeler artık kamu ihalelerinde geçerli.

Beyaz kutu testi yazılım geliştirme yaşam döngüsü evrelerinden hangisine aittir?

Beyaz kutu testi, şeffaf (cam) kutu testi olarak da bilinir. Beyaz kutu testi yaşam döngüsünün erken aşamalarında gerçekleştiğinden, yazılımdaki hatalar erken tespit edilir.

Gray box testing nedir?

Gri Kutu: Beyaz kutu ile siyah kutu arasında bir sızma yöntemidir. Amaç, sistemler hakkında detaylı bilgi edinmeden kapsamdaki sistemleri test etmektir.

Yazılım test türleri nelerdir?

Temel yazılım test türleriBirim testi ● … Entegrasyon testi ● … Sistem testi ● … Kabul testi ● … Fonksiyonel test ● … Performans testi ● … Güvenlik testi ●

Karar tablosu testi nedir?

Karar tablosu bir test tekniğidir. Birden fazla koşul ve belirtilen gereksinimlere sahip karmaşık yazılımlar için kullanılır. İş kuralları bir tabloya yazılır ve bu tablo girdi olarak kullanılabilecek değerleri ve hangi girdiler için hangi çıktıların kullanılabileceğini gösterir. Tüm olası test senaryoları bu tabloda listelenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir